Myrna de Bruijn

Grafisch ontwerp

Onderzoekt systemen en constructies die de mens en het universum hebben gecreëerd.

Wetenschap & Fictie
Music from outer space

Mapping time travel

Universe of Data

Flora in visible planets


Visuele identiteit
Self Evaluation Report WdKA

Henri Winkelman Award


Studio
Over
Contact

Mapping Time Travel

December 2019

Het Nationaal Archief te Den Haag

Dit project is ontstaan ​​vanuit het mysterie waarom we documenten eigenlijk in hun oorspronkelijke staat willen houden. We willen het verleden zo nauwkeurig mogelijk bewaren en beschermen, maar op deze manier zullen we de gebeurtenis die door het object wordt vertegenwoordigd niet nabootsen. Als we door de tijd kunnen reizen, leent het universum zich als archief. We hebben geen kilometers aan kasten meer nodig. Objecten spelen gewoon een kleine rol in dit gigantische archief van geuren, emoties, aanrakingen, bewegingen en nog veel meer.

Tijd is een ruimtelijke dimensie, waarin we ons onherroepelijk voortbewegen met het tempo van de klok. Op weg naar de toekomst, het constante nu. Het nu is het enige dat we als realiteit ervaren, de rest is een herinnering of voorspelling. In feite is elk moment net zo echt als het nu is, ongeacht wanneer het plaatsvond of plaatsvindt. De hele tijd is om ons heen, we zien maar één moment. We kunnen niet anders dan door deze tijd heen manoeuvreren. Maar wat als we konden, hoe navigeren we dan?

Met de kaart die ik heb ontworpen, is het mogelijk om door ruimte-tijd te navigeren. Er zijn nog geen ontdekkingen gedaan over hoe tijdreizen mogelijk wordt gemaakt, maar dit systeem kan op elke vorm worden toegepast. Met de bijgevoegde transparante kleurplaten filter je de tijdelijke of ruimtelijke laag voor een ander overzicht. De gebruiker kan ervoor kiezen om aantekeningen in roze of blauw te maken, ook om ze met de bladen te kunnen filteren. Gebruik een zwarte kleur om een ​​notitie te maken die zichtbaar is door beide filters. De ruimtekaart kan op verschillende schalen worden gebruikt. Bijvoorbeeld regionaal, nationaal of intergalactisch.